Att skapa något meningsfullt

När vi utvecklade det här brädspelsprojektet tillsammans med Drauma Eyjan kunde vi inte undgå att känna oss stolta. Inte bara för att vi visste att vi tillverkade ett högkvalitativt brädspel och erbjöd vår kund specialanpassade lösningar under arbetets gång. Utan i ännu högre grad för att både spelutvecklaren och vi själva kände att vi skapade något som var meningsfullt för andra människor. Vi förstod att vi stod i begrepp att anknyta till något verkligt och kraftfullt: den hävdvunna nordiska passionen för brädspel. Om du någon gång har besökt länder som Norge eller Island kanske du har märkt hur starka passioner ett riktigt bra brädspel kan väcka. Denna passion har en lång historia. Den sträcker sig ända tillbaka till vikingatiden. Här är några intressanta fakta.

Personer som spelar Draumaeyjan brädspel och håller kort i handen
 

Vikingar som spelade brädspel ansågs som intelligenta

Medan muskelkraft och kroppsliga färdigheter som bekant verkar ha varit viktiga under denna period av Nordens historia, hyste man också stor respekt för den som uppvisade ett skarpt intellekt. Brädspel var mycket populära, något vi vet tack vare alla bräden och spelpjäser från vikingatiden som hittats vid arkeologiska utgrävningar. De flesta av dessa fynd har gjorts i båtgravar. Spelbräden ristades nämligen in i kistorna man förde med sig till sjöss, varför vi kan misstänka att man då och då fördrev tiden ombord med att spela brädspel.

Brädspel spelar också en framträdande roll i fornnordiska sagor och dikter. De som spelar brädspel framställs ofta som ädlingar, och vissa historiker menar att skicklighet i brädspel var ett måste för de högst uppsatta vikingarna. Dessa spel kunde visa en persons tankeförmåga. Brädspelare sågs som intelligenta och förmögna att lösa strategiska problem.

Kärleken till spelet

Det behöver väl knappast nämnas att Cartamundi Nordic är en stolt ambassadör för denna nordiska brädspelstradition. Vi är den enda leverantör du behöver för tillverkningslösningar, och det är just denna styrka vi bidrog med när vi inledde vårt samarbete med Drauma Eyjan. På andra delar av vår webbplats hittar du filmer som visar hur våra experter tillverkar attraktiva produkter. Men den verkliga kärnan i vår verksamhet är… kärleken till spelet. Förutom våra expertkunskaper är det den främsta orsaken till att företag som Drauma Eyjan tycker om att samarbeta med oss.

     
    Specifications
    Product category